sunnuntai 26. kesäkuuta 2016

Juhannuksen viettoa

Juhannus oli ja meni, kaikilla toivottavasti mukavissa merkeissä. Meillä oli siinä suhteessa erilainen juhannus, että pitkästä aikaa palveluskunta oli kotimaisemissa ja olimme kotona kolmestaan, kun siskot olivat omilla tahoillaan viettämässä juhannusta. Mitäs minulla siinä valittamista, kun sai kaiken huomion? Tai sai siihen saakka, kun marenkinoutaja henkiökuntineen tuli kylään.


Juhannusaattona valjasteltiin iskän kaa, kun mamma oli hösäämässä jotain keittiössä. Olivat jättäneet ruohon kivan pitkäksi, juuri sopivaksi lepäilyyn :)

Mamma tykkäs laitella noita juhannusjuttuja. Se kävi keräämässä noi kukat oman mummulansa pihamaalta juhannusaattoaamusti. Koivukin tais olla sieltä.




Juhanukseen kuuluu mansikkakakku. Meillä pohjana on aina marenki, sillä se on meidän mamman bravuuri. Se paistelee marenkia yleensä edellisenä iltana uunin miedossa lämmössä sellaisen nelisen tuntia.

Tää on syvämasentunut marenkinoutaja, jonka marenkikakku oli viety jo sisälle. Ja sit ihmiset vielä juksasivat sitä, että se kakku oli muka annettu mulle. Mähän en sellasista välitä. Eri asia, jos olis ollut katkarapukakku.


Juhannuspäivänä mä sit ulkoilin tällaisissa tunnelmissa. Meillä kun ei lipputankoa, niin porukat hankki juhannuksen kunniaksi tuollaisen pikkulipun. Sen alla oli hyvä lepäillä juhannusväsymystä pois.



Kaiken kaikkiaan hyvin onnistunut juhannus meillä :)

Hyvää alkavaa viikkoa kaikille! Loppuviikosta onkin  sitten jo heinäkuu ja sunnuntaina mamma on luvannut lähteä ihan isolle kirkolle asti, kun siellä on kuulemma joku kissatätien tapaaminen.

perjantai 24. kesäkuuta 2016

Hyvää juhannusta!

Toivotamme kaikille hyvää juhannusta näiden pionien myötä. Koska mamma ei ole viherpeukalo, kuvat on mummulan pioneista, joiden juuret ovat syvällä satakuntalaisessa maaperässä. Osa taimista on tuotu meinaten mamman mummun puutarhasta.




Hyvää juhannusta!

t. Alex & co

sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Ihana tuoksu

Iskä on meillä siivousmestari ja näin ollen huolehtii myös mun toimistojen puhtaudesta. Meillä oli viikolla siivouspäivä: Uudet, puhtaat hiekat ja  kloriitin tuoksu. Aah, se on ihana..Ja kyllä mä siinä nauteinkin pyöriessäni kodinhoitohuoneen altaassa, jonka iskä oli bonuksena pyyhkäissyt vielä kloriittiliinalla. Mamma ei meinannut pysyä perässä kameran kanssa, joten talteen saatiin pääsääntöisesti vain harmaita salamia. Eihän mamma tietenkään huomannut videoida tapahtumaa. No, ei palvelijoilta voi ihan kaikkea vaatia :)




Aah mikä tuoksu! Tässä on ihan pakko pyöriä :)








Niitä puhtaita hiekkoja oli tuoksuteltava niin kovin, että häntäkin ihan unohtui toimiston ulkopuolelle


Hyvää juhannusviikkoa! Toivottavasti se ilma vähän paranisi, kun ainakin meillä oli eilen niin huonot ulkoiluilmat. Aivan kuin syksyllä.

sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

Vauhdin hurmaa...

muttei mulla. Siskolla on skootteri, kun ikä ei ihan vielä riitä autoiluun. Kukapa miespuolinen ei siitä olisi kiinnostunut, niinpä munkin oli käytävä kokeilemassa, miltä tuntuu istua skootterin päällä. Kyytiin en uskaltaisi, vaikka siellä Sofin synttäreillä kissatädit olivat kuulemma miettineet, miten kissan saisi skootterin kyytin.




Eilen mamma, iskä ja sisko olivat siellä dogi-ihmisillä katsomassa jalkapalloa. Sitä henkilökunta saakin seurata ihan rauhassa, kun se ei herätä niin suuri tunteita kuin jääkiekko ja pienet kissapojat saavat näin olla rauhassa. Tässä sen talon valtiatar Milla, jota sisko näyttääkin paijaavan. On Milla meilläkin käynyt, mutta mulla on kissamaisen vahvat mielipiteet siihen asiaan, siis muutama venäläinen suhu-ässä...





Tässä kuvassa kotiväki koittaa hyvitellä mua, kun oli poissa koko illan. Kaikki meni hyvin siihen saakka, kun mamma lähestyi sen keltaisen kanssa. Mun oli ihan pakko kääntää pää pikaisesti pois, ettei menis liian hempeäksi.


Hyvää alkavaa viikkoa kaikille! Mulla jatkuvat lokoisat oltavat, sillä me ollaan miehissä kotona tämäkin viikko. - Alex

sunnuntai 5. kesäkuuta 2016

Hug your cat!

Kovin oli palveluskunnalla  kiireinen päivä eilen: mamma  kävi kaksissa ylppäreissä tässä lähistöllä ja iskä lähti siskon kanssa ihan Tampereelle asti. Sitten meillä oli vielä illalla perinteiset koulun päättäjäsiet, kun lähipiirissä sattuu olemaan noita opettajia. Tää viimeinen juttu ties mulle saunakeikkaa, mut nou probleemo :)

Eilen oli myös yks tärkee päivä eli hug your cat -päivä. Onneks ehdittiin hoitaa mamman kanssa tuo osuus jo aamupäivällä. Ja, Sulo Sivellintassu: sori,  mamman sylissähän mä tossa oon ...



Saittekos te kamut eilen paljon haleja ja pusuja ?

Hyvää alkavaa viikkoa! t. Peräkammarin Alex