sunnuntai 19. helmikuuta 2017

Rentoutusta

Olen viime kesästä asti vetänyt koulutöissä syrjäytyneiden ryhmiä ja kerran etsin sopivaa rentoutusvideota. Löysinkin sopivan ja kuuntelin hetken matkaa: videolla oli yli 10 minuuttia kissan kehräystä. En sitten valinnut sitä videota, kun ajattelin, etteivät muut arvostaisi sitä kuin hullut kissaihmiset.

Kotona tällaista rentoutusvideota ei tarvitse katsoa, sillä täällä rentoutumispalveluista vastaa tämä herra


Ivan on varsinainen kehruu- ja leipomismestari. Alusta asti hän on ilahduttanut meitä miehekkäällä kehräyksellään, mutta kotiutumisen myötä on paljastunut herran leipomisharrastus. Eilen koitin ottaa päikkärit olohuoneen sohvalla. Torkahtamisvaiheessa ihmettelin, että mitä nyt oikein tapahtuu. Ivan oli hypännyt sohvalle ja rupesi kipuamaan jalkojani ja kylkeäni pitkin kohti olkapäitäni. Olkapäitä käytettiinkin sitten leipomisalustana :) Välillä Ivan kävi jossain ja palasi hetken päästä takaisin leipomishommiin. Ja mamma oli onnellinen.


Alex ei tarjonnut leipomispalveluita, kuten ei myöskään sylipalveluita. Ivanista on kehkeytymässä sylikissa. Hän tulee vapaaehtoisesti syliin, siis jopa itse kiipeää ja viihtyykin vielä sylissä pyrkimättä koko ajan pois. Anya ei viihdy yhtään sylissä ja Alex aikanaan vain, jos seisoit ja kävelit. Kun koitit istua, kissa hyppäsi heti pois.


Rentoutuspalveluita onkin parin viime viikon aikana tarvittu. Isäni joutui yllättäen sairaalaan, ensin teholle pariksi päiväksi ja sitten normaalille osastolle. Äidin kanssa ajoimme päivittäin sairaalalle katsomaan isää. Matka ei ollut pitkä, mutta aikataulut menivät uusiksi. Nyt isä on jo kotona ja virkeä oma itsensä. Tapaus kuitenkin pisti ajattelemaan tulevaa. Olemme olleet meinaten siinä onnellisessa asemassa, että vanhempamme ovat olleet melko terveitä ja tulleet suht' hyvin toimeen kotonaan. Ensi viikolla alkavat vanhuusopinnot koulussa, joten ne varmaan tuovat jonkin verran valaistusta myös tulevaisuuteen.

14 kommenttia:

 1. Ihana että Ivan osaa rentouttamisen taidon varsinkin stressaavimmissa tilanteissa! :) - emäntä

  VastaaPoista
 2. Ivan osaa selvästi hoitaa, ja hyvä, että isäsi on taas kunnossa! :)

  VastaaPoista
 3. Ihanaa, kun Ivan hoitaa ja lohduttaa!
  Meillä on nyt lähiaikoina molemmat pojat alkaneet harrastaa sylissä vanumista ja kehräystä, ei parempaa rentoutusta taida olla olemassakaan.

  VastaaPoista
 4. Tiedäthän sä kehräysgeneraattorin? https://mynoise.net/NoiseMachines/catPurrNoiseGenerator.php Voi myös säätää. Meiän Ilo ja Zet on ihan hupsuina tähän. Tepsii myös ihmisiin.

  VastaaPoista
 5. Hyvä, että isäsi voi nyt paremmin. Onnittelut sylikissasta, hyvä Ivan! On se aina niin ihanaa, kun kissa kampeaa itsensä syliin ja jämähtää siihen köllimään.. <3

  VastaaPoista
 6. Ihanaa, että Ivan on näyttäny tuon hoitopuolensa ♥ Helpottuu palvelusväen huolet ja murheet

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikä onkaan sen rentouttavampaa kuin sylikissan silittely :)

   Poista
 7. Kissa rentouttaa, lohduttaa ja tuo iloa elämään!
  Hyvä, että isäsi on taas kunnossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, hyvä, että on kunnossa, mutta kyllä aika hyvin peläytti...

   Poista

Kiva, kun kävit! Kiva, kun kommentoit!