sunnuntai 26. kesäkuuta 2016

Juhannuksen viettoa

Juhannus oli ja meni, kaikilla toivottavasti mukavissa merkeissä. Meillä oli siinä suhteessa erilainen juhannus, että pitkästä aikaa palveluskunta oli kotimaisemissa ja olimme kotona kolmestaan, kun siskot olivat omilla tahoillaan viettämässä juhannusta. Mitäs minulla siinä valittamista, kun sai kaiken huomion? Tai sai siihen saakka, kun marenkinoutaja henkiökuntineen tuli kylään.


Juhannusaattona valjasteltiin iskän kaa, kun mamma oli hösäämässä jotain keittiössä. Olivat jättäneet ruohon kivan pitkäksi, juuri sopivaksi lepäilyyn :)

Mamma tykkäs laitella noita juhannusjuttuja. Se kävi keräämässä noi kukat oman mummulansa pihamaalta juhannusaattoaamusti. Koivukin tais olla sieltä.
Juhanukseen kuuluu mansikkakakku. Meillä pohjana on aina marenki, sillä se on meidän mamman bravuuri. Se paistelee marenkia yleensä edellisenä iltana uunin miedossa lämmössä sellaisen nelisen tuntia.

Tää on syvämasentunut marenkinoutaja, jonka marenkikakku oli viety jo sisälle. Ja sit ihmiset vielä juksasivat sitä, että se kakku oli muka annettu mulle. Mähän en sellasista välitä. Eri asia, jos olis ollut katkarapukakku.


Juhannuspäivänä mä sit ulkoilin tällaisissa tunnelmissa. Meillä kun ei lipputankoa, niin porukat hankki juhannuksen kunniaksi tuollaisen pikkulipun. Sen alla oli hyvä lepäillä juhannusväsymystä pois.Kaiken kaikkiaan hyvin onnistunut juhannus meillä :)

Hyvää alkavaa viikkoa kaikille! Loppuviikosta onkin  sitten jo heinäkuu ja sunnuntaina mamma on luvannut lähteä ihan isolle kirkolle asti, kun siellä on kuulemma joku kissatätien tapaaminen.

11 kommenttia:

 1. Juhannuksena on ollut ihan kivat ulkoilusäät vai mitä Alex? - Max

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan mahtavat, osittain vähän liiankin lämpimät:)

   Poista
 2. Hyvä, että sulla meni juhannus hienosti, niin meilläkin! Olitko lähemmin tekemisissä tuon marenkinoutajan kanssa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jouduin mä pari valittua sanaa sanomaan, kun se tuli liian lähelle mun mökkiä :) Se ei muuten huomannut mua, vaikka se oli melkein mun vieressä....

   Poista
 3. Oikein mukavan rauhalliselta on näyttänyt! :)

  VastaaPoista
 4. Sitä se on ollutkin, noitten vanhusten kaa :)

  VastaaPoista
 5. Juhlavissa tunnelmissa on siis juhannusta vietetty! :) Kiva, että pian nähdään ja kissatäditetään! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikasten juhlavissa joo :)

   On todellakin kiva tavata eli näkemisiin viikonloppuna!

   Poista
 6. Mekin päästiin juhannuksena ulkoilemaan. Oli hauskempaa, kuin mitä ikinä myönnän.
  -Pena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulkoilu on kivaa paitsi silloin kun mammalla on kiire sisälle ja valjastelut jää kesken :)

   Poista
 7. Hurrrrmaava Alex! Marenkinoutaja kuulostaa sen verran haasteelliselta (vaikkakin herkulliselta ja näyttää lempeältä!), että onkin hyvä pitää mökkinsä rajoista huolta.
  Täälläkin kissatäti suuntaa tapaamiseen :-).

  VastaaPoista

Kiva, kun kävit! Kiva, kun kommentoit!